Ga naar de inhoud
Startpagina » Extra medische informatie

Extra medische informatie

Ondanks dat wij de officiële website over de bestrijding van luizen zijn is het altijd mogelijk dat onze website niet volledig is. Daarom geven wij via de onderstaande websites u de mogelijkheid om nog meer informatie over luizen en andere medisch gerelateerde onderwerpen te vergaren. Dit zijn websites van externe partijen waar wij van Luizen.eu geen invloed op hebben. Ze dienen ook alleen puur gebruikt te worden als adviserende informatiebron. Voor een wetenschappelijk en medisch verantwoorde prognose over luizen kan u het beste contact opnemen met een huisarts of gerelateerde medische specialist. Op een andere handige website over luizen bestrijden kan je nog meer informatie vinden om de kleine insecten tegen te gaan. Daarnaast kan je ook meer informatie over luizen vinden op onze website.

Zorgverzekering

Heeft u een zorgverzekering? Soms komt u dan in aanmerking voor een teruggave van de gemaakte kosten voor luizenproducten via uw zorgverzekering. Vergeet daarom niet uw zorgpolis te raadplegen bij het kopen van antiluisproducten.

Teek en huisstofmijt

De teek is een klein insect net als de luis dat zich als een parasiet op het lichaam voed. Het grote verschil tussen teken en luizen is dat een teek de Ziekte van Lyme kan meedragen. Deze ziekte is zeer gevaarlijk voor mensen en moet bij constatering gelijk worden behandelend. Doet u dit niet dan kan er blijvende schade zijn. Voor meer informatie kan u terecht op ziektevanlyme.eu.

Naast luizen en teken kunnen mensen ook last hebben van huisstofmijt doordat ze er allergisch voor zijn. De huisstofmijt is een klein insect wat vaak niet groter is dan 2-4 millimeter. Door je huis te saneren (schoon te maken) kan de allergische reactie afnemen.

Andere informatie over medische aandoeningen

Naast onze informatie over luizen bieden we ook informatie aan over andere vervelende medische aandoeningen zoals over trage schildklier symptomen, druiper man, slijmbeursontsteking-heup.nl, slijmbeursontsteking-schouder.nl en een voorhoofdsholteontsteking behandeling.
Wil je meer informatie over de behandeling van puistjes of acne? Bekijk dan puisten.info.