Ga naar de inhoud
Startpagina » De juiste luizenshampoo kiezen

De juiste luizenshampoo kiezen

De meest effectieve manier om luizen te bestrijden is een combinatie van luizenshampoo en een netenkam. De luizen shampoo heeft een verdovend of vergiftigend effect op de luis waardoor deze gemakkelijk uit het haar gekamd kan worden met een netenkam. Er zijn verschillende luizen shampoos te verkrijgen in Nederland voor elk huidtype. Het is daarom belangrijk dat u de juiste shampoo koopt want de shampoo bevat chemische middelen waar sommige mensen gevoelig voor kunnen zijn. Dit levert alleen maar extra schade op aan de huid en kan zelfs leiden tot eczeem of hevige huidschilfers.


Luizenshampoo voor kinderen en volwassenen

Voor het gebruik van een luizen shampoo is het altijd wijs om eerst een huisarts raad te plegen. Deze kan u advies geven over welke shampoo in uw geval het effectiefste is. Mocht u geen lichamelijke klachten hebben, gezond zijn, niet zwanger, geen borstvoeding geven of een kind jonger dan 6 maanden behandelen dan kan u bijna elke luizenshampoo op uw lichaam gebruiken. Gebruik de shampoo nooit preventief en ook niet overmatig. De shampoo tast namelijk de natuurlijke vetten van het haar aan waardoor u gevoeliger kan worden voor roos en haarziektes. Het is ook aan te raden om de luizen shampoo alleen te gebruiken tijdens de besmetting van de luizen.

Welke luizen shampoo heeft u nodig?

Luizen shampoo

Op dit moment zijn de volgende merken luizenshampoo getest en effectief bevonden tegen luizen; XtLuis, Prioderm, Lucovit, Picksan en Arkopharma Altopou. Speciaal voor kinderen kunnen wij de shampoo Xtluis Treat & Go Lotion, Cleani-Kid Anti-hoofdluis Shampoo, Picksan Luizenstop Antiluizenshampoo of Arkopharma Altopou Anti Luis Combi pakket aanraden. Deze producten zijn niet (niet allemaal, lees de bijsluiter) prikkend in de ogen en verzachten de geïrriteerde hoofdhuid van het kind.

Welke natuurlijke luizenlotion heeft u nodig?

Bent u op zoek naar een natuurlijk geneesmiddel tegen luizen dat ook effectief de luis bestrijd dan kunnen wij de volgende producten aanraden. De anti luizen shampoo van Ginkel’s Tea Tree, Volatile producten en de Chi Eerste hulp Kuurshampoo. Deze producten zijn allemaal op natuurlijke basis gemaakt en zullen de luizenbesmetting effectief beperken of bestrijden. Daarnaast zorgen ze voor een verzachtend gevoel op de geïrriteerde hoofdhuid.

Onze aanraders

Vaak bent u niet in één keer verlost van al u luizen daarom kunnen wij u twee volledige antiluizen kuur pakketen aanraden. Deze pakketen bezitten luizenshampoos, crèmespoelingen en preventieve sprays. De beste pakketen zijn Arkopharma Altoupou Anti luis Combi die bestaat uit lotion, shampoo en een netenkam of de Lucovit Anti Luis Conditioner en preventieve spray. Beide deze pakketen kan u via ons bestellen.

Heeft u nog vragen over anti luizen shampoos, crèmespoelingen of lotions dan kan u deze stellen op onze vraag en antwoord pagina.